Over mij

Foto: Martine Stig
Foto: Martine Stig

Ik ben een journalist met veel ervaring in het schrijven van nieuwsberichten, interviews, reportages, achtergrondartikelen en onderzoeksverhalen. Ook schrijf ik regelmatig berichten voor websites. Ik ben opgeleid als journalist in zowel Nederland (School voor de Journalistiek, Utrecht) als Frankrijk (Centre de Formation des Journalistes, Parijs).

Ik publiceer regelmatig in NRC-Handelsblad, NRC-Next, Didactief, Balans Magazine en Engagement met autisme. En zo nu en dan ook in Het Parool, Trouw en One World. Totdat de titel werd opgeheven, schreef ik ook regelmatig voor het tijdschrift en de website van Psy.

 

 

Mijn specialisaties zijn passend onderwijs, wetenschap, autisme, adhd, depressie, dementie en jeugdcriminaliteit. Ook de zorg heeft mijn grote belangstelling – bijvoorbeeld innovaties op het gebied van medicijnen en medische apparatuur. Die zorgen voor vooruitgang, maar brengen door hun hoge kosten tegelijkertijd de toegankelijkheid van de zorg in gevaar.

 

Ik schrijf graag maatschappelijk relevante artikelen. Zoals het artikel voor NRC-Handelsblad over het grote aantal Nederlandse kinderen en jongeren dat antipsychotica slikt, ondanks de grote gezondheidsrisico’s. Of zoals de reportage over een opvanglocatie voor hoogbegaafde jongeren die zijn uitgevallen op school, eveneens voor NRC-Handelsblad. Trots ben ik onder andere op het interview met de autistische Shell-ingenieur Diederik Weve, voor de economieredactie van NRC. Weve legt hierin mooi precies uit hoe hij bij Shell ‘uit de kast’ kwam en waarom dat in zijn ogen onvermijdelijk was.

Ik schrijf ook graag teksten in opdracht. Regelmatig schrijf ik informatieve, heldere en aantrekkelijke teksten (o.a. website-teksten, nieuwsbrieven, persberichten, jaarverslagen) voor organisaties als de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), Theater Veder en Start Foundation. Zo maakte ik voor de NVA het Jaarverslag over 2015. En voor Theater Veder – pionier op het gebied van communicatie met mensen met dementie – maakte ik onder andere een speciale uitgave ter gelegenheid van hun tienjarige bestaan.

Als ik over een onderwerp schrijf, wil ik er álles van weten. Dit levert informatieve, heldere en aantrekkelijk geschreven artikelen op. Ik werk nauwkeurig en precies.